Yemek Tarifleri

Asırlık Tecrübe

Kremalı Tavuk Çarbası

Kremalı Tavuk Çarbası

20 5

MAZLEMELER

½ kg küçük doğranmış but veya göğüs eti
1 bütün soğan
1 kahve fincanı krema
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
5 bardak su

HAZIRLANIŞI

Piliç butları 1 bütün soğan ve 5 bardak su ile haşlanır. Soğan atılır. Piliçler küçük parçalar halinde ayıklanıp piliç suyuna konur. Bir cam kasede yumurta sarısı, krema, un ve 3 kaşık piliç suyu iyice karıştırılır. Kaynamakta olan piliç suyuna azar azar karıştırılarak katılır. 5 dakika kısık ateşte karıştırılarak kaynatılır. İsteğe göre tuz ve karabiber ilave edilir.