-
Malzemeler
1 bütün piliç
3 bardak su
1 bütün soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı yeni bahar
2 çay kaşığı tarçın
1,5 bardak baldo pirinç -
Hazırlanışı
1 bütün piliç soğan ve 3 bardak su ile haşlanır. Pişince ayıklanıp ayrı bir kaba konur. Soğan atılır. Piliç suyu bardak olarak ölçülür.Baharatlar, kuş üzümü (isteğe bağlı tuz) pilav suyuna karıştırılır.Fıstıklar 2 kaşık sıvı yağda karıştırılıp ilave edilir.İyice yıkanmış pirinç konarak pilav yapılır. Ayıklanmış piliç etleri eklenir.Tencerenin ağzına kağıt havlu kapatılıp dinlendirilir.