1. Malzemeler

    1 bütün piliç
    3 bardak su
    1 bütün soğan
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı yeni bahar
    2 çay kaşığı tarçın
    1,5 bardak baldo pirinç

  2. Hazırlanışı

    1 bütün piliç soğan ve 3 bardak su ile haşlanır. Pişince ayıklanıp ayrı bir kaba konur. Soğan atılır. Piliç suyu bardak olarak ölçülür.Baharatlar, kuş üzümü (isteğe bağlı tuz) pilav suyuna karıştırılır.Fıstıklar 2 kaşık sıvı yağda karıştırılıp ilave edilir.İyice yıkanmış pirinç konarak pilav yapılır. Ayıklanmış piliç etleri eklenir.Tencerenin ağzına kağıt havlu kapatılıp dinlendirilir.

Bir yorum bırakın